П`ятниця, 29.03.2024
Captain Jack
Меню сайта
Главная » 2009 » Квітень » 14 » Відбувся чемпіонат м. Житомира з гри «Брейн-ринг» серед школярів.
Відбувся чемпіонат м. Житомира з гри «Брейн-ринг» серед школярів.
16:44
11 квітня в приміщенні Житомирського державного технологічного університету за сприянням Житомирського міського Центру науково-технічної творчості учнівської молоді в особі директора Васьківського Володимира Анатолійовича, Житомирської Ліги інтелектуальних ігор, мережі магазинів «Клякса», кадрового агентства «Робота в Житомирі» відбувся чемпіонат м. Житомира з гри «Брейн-ринг» серед школярів.

В змаганнях брало участь більше 25 команд з різних шкіл та навчальних закладів міста.

Вони відповідали на запитання накшталт:

1) В 1923 році на березі каньйону Бічвуд з'явився напис, котрий згодом перетворився на візитівку однієї із світових столиць. В 1939 році він зник, через 10 років його відновили, але без чотирьох останніх букв - "land" (ленд). Я запитую вас не про ті 9 букв, які врешті залишись, не про ліс і не про фабрику, а про те, як називається передмістя, в якому встановлено цей напис.

2) Під час розкопок міста Ніневії на східному березі Тигру вченні знайшли бібліотеку царя Ашурбаніпала. Колись, ще в давнину бібліотека згоріла. А чому не згоріли книги з цієї бібліотеки?

3) Чи знаєте ви казахську мову? Отже, скажіть казахською «просторий, обширний край, переважно з бурим чи рудуватим відтінком ґрунту».

4) Натураліст Василь Пєсков стверджує, що ЇЇ приносять граки, шпаки, зяблики, чібіси, трясогузки. А ЙОГО роблять ластівки. Назвіть і ЇЇ і ЙОГО.

5) Жан-Жак Руссо вважав, що першою книгою людини має бути “Буквар”, а другою – “Робінзон Крузо”. Адже, на думку філософа, у ній показані два найкращі вчителі людини. Перший з них – природа. Назвіть другого вчителя.

Відповіді дивіться у кінці.

А ведучими були: гравці команди "Капітан Джек" - Чемпіони Житомира з гри "Брейн-ринг" серед студентів - Анна Мороз, Віктор Крікунов, Дмитро Васьковський, Олександр Голомах .


В результаті перелік призерів наступний :

Молодша вікова група (до 9го класу) :
1м. – «Центр» ЖМЦНТТУМ (вже третій рік поспіль)
2м. – «Диявольська шістка» ЖМЦНТТУМ
3м. – ЗОШ №28

Старша вікова (10-11 клас) :
1м. – « V . C . P .» Ліцей при ЖДТУ
2м. – Гуманітарна гімназія №23
3м. – «Чіпси» Ліцей при ЖДТУ

Чемпіони у старшій і молодшій віковій групі тепер мають можливість представити Житомирську область на чемпіонаті України, що відбудеться 9-11 травня в м. Одесі.

Самі ж учасники прокоментували змагання так:

Мороз Анна - ведуча змагань, тренер.

- Я бачу, що розвивається інтелектуальний рух молоді.
Радує те, що команди, які не грали раніше, показали гарний результат. Хочеться відзначити, що двократний переможець змагань, команда "Центр", підтвердив свій статус чемпіона. Сподіваюсь що вони, як і їх попередники три роки тому, (Житомирська команда тоді зайняла третє місце на Чемпіонаті України) достойно представлять Житомир на національному рівні.




Наталія Гайкевич (Lasunya) - гравець команди, учениця ЗОШ 27.
-  сподобалось, що була достатня кількість команд, цікаві питання, атомсфера (ще б галасу менше) і супротивники.
Приємними були запитання з цікавими, неочікуваними відповідями.




Відповіді:
1)Голівуд.
2)книги були написані на глиняних табличках.
3)Байконур.
4)весна, літо
5)Праця.

Довідка:
Безкоштовні тренування та ігри з «Брейн-рингу» та «Що?Де?Коли?» для школярів щовівторка та щочетверга з 17 до 19 години проходять в приміщенні Житомирського міського Центру науково-технічної творчості учнівської молоді за адресою вул. Бориса Тена, 82а. Всім бажаючим можна звернутися за телефоном 225697, гурток «Юний ерудит». 



Просмотров: 2342 | Добавил: kichkiruk
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа
Календарь новостей
«  Квітень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Поиск
Друзья сайта
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright MyCorp © 2024